Przepis i sposób przygotowania na: Zroślaczek
Kroki postępowania
Dodać go do mąki wymieszanej z ulubionymi przyprawami lub ziołami.
dodać wodę,olej i sól.
Zagnieść ciasto.
(najpierw dać 4 szklanki mąki i w razie potrzeby podsypywać dodatkowo)
Ciasto odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Przygotować farsz.
Ja dałam pomidor,ser żółty,kukurydzę i kiełbasę wędzoną.
Można użyć podsmażonych pieczarek,mięso mielone podsmażone lub gotowane np z rosołu itp...
![Krok 1 - Zroślaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zroslaczek1-2.jpg)
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(zlepieniem w dół)
Między bułeczkami robić niewielkie odstępy.
posypać startym serem.
![Krok 2 - Zroślaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zroslaczek2-2.jpg)
Po tym czasie wstawić bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Podawać ciepłe,na blasze tak aby każdy mógł sam brać sobie bułeczkę.
Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem np czosnkowy,chrzanowy w zależności czym nadziany jest zroślaczek.
SMACZNEGO
![Krok 3 - Zroślaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zroslaczek3-2.jpg)