Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowa6-2.jpg)
puree z dyni | 500-700 g |
marchewka | 1 szt |
seler korzeniowy | 1/4 szt |
pietruszka | 1 szt |
natka pietruszki | 1/2 pęczka |
cebula | 1 szt |
imbir starty | 1/2 łyżeczki |
papryka czerwona | 1/2 szt |
curry | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
śmietana | 1-2 łyżezk |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
woda | 1 litr |
bulion | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: