Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-jabłkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowo-jablkowa9-2.jpg)
Obraną i oczyszczoną dynię pokroić na kawałki i wrzucić z jabłkiem do garnka. Zalać szklanką wody i gotować do miękkości dyni.
![Krok 2 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowo-jablkowa10-2.jpg)
Mleko zagotować z laską wanilii i odstawić (warto zrobić to nawet dzień wcześniej). Gdy dynia będzie miękka, mleko wraz z wanilią przelać do garnka. Gotować kilka minut razem.
![Krok 3 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowo-jablkowa11-2.jpg)
Wyjąć laskę wanilii, zupę zmiksować na krem. Dosłodzić do smaku fruktozą (można użyć innego cukru). Dolać śmietankę i zagotować.
![Krok 4 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowo-jablkowa12-2.jpg)
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać łyżkę masła i fruktozę, smażyć chwilę. Posypać porcje zupy i podawać.
![Krok 5 - Zupa dyniowo-jabłkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-dyniowo-jablkowa13-2.jpg)