Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty z rabarbarem
Kroki postępowania
Ziemniaki i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
![Krok 1 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-mlodej-kapusty-z-rabarbarem1-2.jpg)
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por umyć, przekroić na 4 i pokroić w paseczki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować.
![Krok 2 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-mlodej-kapusty-z-rabarbarem2-2.jpg)
Kapustę oczyścić, poszatkować. Wrzucić do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
![Krok 3 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-mlodej-kapusty-z-rabarbarem3-2.jpg)
Rabarbar obrać, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
![Krok 4 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-mlodej-kapusty-z-rabarbarem4-2.jpg)
Zupę doprawić solą, pieprzem biały, wlać śmietankę zagotować. Koperek opłukać, posiekać. Wrzucić do zupy i zamieszać (część koperku odłożyłam do dekoracji).
Gorącą zupę rozlać do talerzy, posypać koperkiem i podawać
![Krok 5 - Zupa z młodej kapusty z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-mlodej-kapusty-z-rabarbarem5-2.jpg)