Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na domowym zakwasie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek na domowym zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-na-domowym-zakwasie10-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek na domowym zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-na-domowym-zakwasie11-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek na domowym zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-na-domowym-zakwasie12-2.jpg)
![Krok 4 - Żurek na domowym zakwasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-na-domowym-zakwasie13-2.jpg)
woda | 4 l |
włoszczyzna | |
zakwas żytni | 1 l |
sól do smaku | |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
ziele angielskie | kilka ziarenek |
kiełbasa | 0,5 kg |
boczek wędzony | 30 g |
jajko | 10-12 |
Majeranek suszony Prymat | |
czosnek | 4 ząbki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: