Przepis i sposób przygotowania na: Żurek świąteczny na domowym zakwasie
Kroki postępowania
Doprawić suszonym lub świeżym czosnkiem oraz solą i pieprzem.
zakwas żytni | 700 ml |
kiełbasa śląska | 400 g |
wędzonka | ogonówka 400g |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 |
Ziele angielskie całe Prymat | 3-4 |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
włoszczyzna suszona | drobna 1 łyżka |
smalec | 1 łyżka |
cebula biała | 1 średnia |
Sól ziołowa jodowana Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: