Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wielkanocny z kiełbasą i jajem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek wielkanocny z kiełbasą i jajem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-wielkanocny-z-kielbasa-i-jajem1-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek wielkanocny z kiełbasą i jajem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-wielkanocny-z-kielbasa-i-jajem2-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek wielkanocny z kiełbasą i jajem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-wielkanocny-z-kielbasa-i-jajem0-2.jpg)
kiełbasa | 360 g |
Wywar: | 2 litry |
zakwas na żur | 3 szkl. |
marchew | 1 szt. |
czosnek | 4 ząbki |
ziele angielskie | 4 ziarna |
majeranek | 1 łyż. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
pieprz | 1 szczypta |
śmietana 12% | 2 łyż. |
jajko ugotowane na twardo | 5 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: