Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbaską
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek z białą kiełbaską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-biala-kielbaska1-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek z białą kiełbaską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-biala-kielbaska2-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek z białą kiełbaską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-biala-kielbaska0-2.jpg)
zakwas do żurku | 1 litr |
kiełbasa cienka biała | 10 sztuk |
udko | 2 sztuki |
skrzydełko | 1 sztuka |
cebula | 4 sztuki |
boczek wędzony | 200 gram |
czosnek | 3 ząbki |
marchew | 3 sztuki |
por | 1 sztuka |
seler | 1/2 sztuka |
śmietana | 1 szklanka |
ziele angielskie | 5 sztuk |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 4 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
majeranek | 2 łyżki |
sól | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: