![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Kulebiak z ciasta francuskiego, odc. 36](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-kulebiak-z-ciasta-francuskiego-odc-360-3.jpg)
W dzisiejszym odcinku Doradcy Smaku Robert Sowa pokazał widzom kolejne danie kuchni rosyjskiej. Kulebiak wraz z sosem z kwaśniej śmietany to doskonała przekąska na ciepło.
Kulebiak z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Najczęściej przyrządzany jest w cieście drożdżowym, jednak ciasto francuskie, dzięki zawartości masła, sprawdza się w tym daniu jeszcze lepiej. Sos z kwaśnej śmietany i świeżego szczypiorku będzie idealnym dipem dla ciepłego kulebiaka.
Powtórkę odcinka oraz dokładny przepis na rosyjski kulebiak znajdziecie -> TUTAJ <-.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: