Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
0,5 kg
seler
0,3 kg
pietruszka
0,3 kg
pieczarki
1 kg
cebula
0,5 kg
ketchup
3 łyżki
przecier pomidorowy
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
karkówka
1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

Karkówkę kroimy w kostkę i dusimy na oleju do miękkości. Marchew, seler i pietruszkę rozdrabniamy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do mięsa. Na końcu wkładamy do garnka pokrojone pieczarki i cebulę. Dusimy na małym ogniu i dodajemy do smaku sól, pieprz oraz ketchup i przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak