Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat
1/2 łyżeczki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
masło
12 dag
kakao
1/2 szkl
cukier
1 szklanka
ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka
maślanka
2/3 szklanki
czekolada mleczna
2 tabliczki
płatki migdałowe
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami

Kroki postępowania

1
Gorące roztopione masło miksujemy z kakao, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz maślankę. Jako ostatnie dodajemy mąkę pszenna wymieszana z solą i soda oczyszczoną.
Krok 1 - Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami foto
2
Czekolaye kroimy na mniejsze kawałeczki
Krok 2 - Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami foto
3
Do przygotowanego ciasta dodajemy pokrojoną czekoladę oraz płatki migdałowe
Krok 3 - Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami foto
4
Łyżką ciasta nakładamy porcje na blachę wyłożona papierem do pieczenia
Krok 4 - Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami foto
5
Pieczemy ciastka przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni . pozostawiamy do wystudzenia i dopiero wtedy zdejmujemy z papieru.
Krok 5 - Ciastka na maślance z czekoladą i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 20.02.2017 22:16
Smaczne ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak