Przepis i sposób przygotowania na: "ciastka" z zieloną soczewicą i marchewką
Kroki postępowania
Soczewicę namoczyłąm (1 godzinę), ugotowałam i odcedziłam. Połowę zmieliłam w malakserze z 2 ziemniakami bez łupiny. Zmieszałam z połową soczewicy, przyprawami, ziołami, startą marchwią, oliwą, otrębami i płatkami. Odstawiłam na pół godziny by otręby i płatki nasiąkły.
![Krok 1 - "ciastka" z zieloną soczewicą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-zielona-soczewica-i-marchewka2-2.jpg)
Z masy uformowałam "ciatka" i obtoczyłam z bułce tartej (zmieszanej z otrębami)
![Krok 2 - "ciastka" z zieloną soczewicą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-zielona-soczewica-i-marchewka1-2.jpg)
"Ciastka" ułożyłam na papierze do pieczenia na blasze i piekłam około 30-40 minut w 170 stopniach.
![Krok 3 - "ciastka" z zieloną soczewicą i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-zielona-soczewica-i-marchewka0-2.jpg)