Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kalarepki
Kroki postępowania
Następnie ścinamy górną część kalarepki ( około 1-1,5 cm) i za pomocą łyżeczki wydrążamy kalarepkę tak aby ścianki miały grubość około 0,5 cm.
![Krok 1 - Faszerowane kalarepki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-kalarepki1-2.jpg)
Mięso,ryż,cebulę i połowę koperku mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
![Krok 2 - Faszerowane kalarepki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-kalarepki2-2.jpg)
Ustawiamy kalarepki w garnku,marchewkę obieramy i kroimy w grubszą kostkę,wrzucamy do kalarepek,dodajemy wodę,masło,koperek i kostkę rosołową i szczyptę pieprzu.
Wszystko przykrywamy i dusimy około 30 min. ( dobrze jest sprawdzić widelcem miękkość kalarepki).
![Krok 3 - Faszerowane kalarepki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/faszerowane-kalarepki3-2.jpg)