Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-sosem-grzybowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-sosem-grzybowym2-2.jpg)
Polewamy gotowe gołąbki.Pieczemy ok 1,5 h w 160 stopniach.( Ja piekłam godzinę).
![Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-sosem-grzybowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczaną i sosem grzybowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-z-kasza-gryczana-i-sosem-grzybowym0-2.jpg)
skrzydełka kurczaka | 4 sztuka |
włoszczyzna | 1 sztuka |
główka młodej kapusty | 1 sztuka |
cebule | 3 sztuka |
wywar z gotowania grzybów | 100 ml |
ziemniaki | 1 kg |
śmietana 30% | 200 ml |
masło | 1 lyżka |
sól | 1 szczypta |
pieprz | 1 szczypta |
grzyby suszone | 50 obgotowane |
kasza gryczana | 150 (niepalona) |
kasza gryczana | 50 palona |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: