Przepis i sposób przygotowania na: Hit tego roku w mojej rodzinie- Pierogi z kaszanką
Łączymy składniki i wyrabiamy jednolite ciasto.
Kroimy na drobno cebulę.
Z kaszanki ściągamy flak kroimy na paski następnie smażymy na oliwie i odstawiamy do ostygnięcia.
Rozwałkowujemy bardzo cienko ciasto i dużą szklanką wycinamy kółka. Ciasto obficie wypełniamy. ostudzoną kaszanką i sklejamy pierogi.
Gotujemy wodę z solą i łyżką oliwy (oliwa jest po to, by pierogi się nie posklejały) .
Wrzucamy je do gotującej wody, kiedy zaczną wypływać na wierzch znaczy, że są już ugotowane. Ugotowanie pierogi smażymy na oliwie tak żeby lekko się zarumieniły. Tylko ugotowane pierogi nie są tak dobre jak osmażone.
Jeżeli pierogi nieb będą od razu smażone rozkładamy je na desce lub talerzu żeby się nie posklejały.