Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta pekińska a`la bigos

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa
4 szt.
kapusta pekińska
1
pomidory krojone z puszki
400 g
cebula
1 szt.
rosół
100 ml
bazylia świeża
Sklep Prymat
tymianek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
oliwa
czosnek
4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska a`la bigos

Na oliwie podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę poszatkowaną. Dodajemy pokrojoną białą kiełbasę i smażymy parę minut.
Dodajemy pomidory (bez skórki, pokrojone w kostkę) oraz bazylię i tymianek. Smażymy ponownie parę minut.
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, podlewamy rosołem i mieszamy. Smażymy/dusimy do czasu aż kapusta zmięknie a sos się zredukuje.
Doprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 20.02.2014 10:05
tez tak ostatnio zrobiłam,ma inny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak