Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka po litewsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
2 szt
pietruszka
2 szt
seler
1 szt
cebula
2 szt
śmietana
1/2 szkl
mąka
1 łyżka
sól, pieprz, musztarda
karkówka
1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po litewsku

Mięso umyć.Warzywa poszatkować
i wymieszać z musztardą,
Pastą natrzeć mięso,przykryć
i odstawić do lodówki na 1 dzień.
Po wyjęciu posolić i zrumienić
samo mięso.
Mięso przełożyć do warzyw
i piec 60 minut w temp.200 stopni.
Pod koniec pieczenia wlać
śmietanę zmieszaną z mąką,
zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.10.2010 18:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak