Przepis i sposób przygotowania na: Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-drobiowe-zapiekane-w-ciescie-drozdzowym-1-2.jpg)
![Krok 2 - Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-drobiowe-zapiekane-w-ciescie-drozdzowym-2-2.jpg)
![Krok 3 - Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-drobiowe-zapiekane-w-ciescie-drozdzowym-3-2.jpg)
Tortownicę ok.23 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą.
Wyrośniętym ciastem wykładamy spód tortownicy, możemy odrobinę ciasta zostawić na ozdoby.
W cieście za pomocą wąskiego kubka robimy głębokie wgłębienie i wciskamy tam kulkę mięsną. Tak postępujemy z resztą ciasta i wszystkimi kulkami.
![Krok 4 - Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-drobiowe-zapiekane-w-ciescie-drozdzowym-4-2.jpg)
Z pozostawionego ciasta możemy zrobić kilka ozdób i umieścić je na kulkach.
Ciasto pieczemy ok.45-55 minut, stopniowo zmniejszając temperaturę do 160 C.
![Krok 5 - Kulki drobiowe zapiekane w cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulki-drobiowe-zapiekane-w-ciescie-drozdzowym-5-2.jpg)