Przepis i sposób przygotowania na: Ljutenica - pikantna pasta bałkańska
Kroki postępowania
Gorącą pastę zapakować do małych słoiczków i zapasteryzować 15-20 minut.
papryka czerwona | 1 kg |
bakłażan | 2-3 duże |
cebula biała | 3 duże |
pomidory | 1 kg |
koncentrat pomidorowy | 400 ml |
papryczka chilli | marynowana |
olej słonecznikowy | 100 ml |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | gruboziarnista |
cząber | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | 2-3 łyżki |
kozieradka | do smaku |
Rozmaryn suszony Prymat | do smaku |
czosnek | kilka ząbków |
cukier kryształ |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: