Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik z orzechami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zółtka jajek
4 szt
cukier
150 g
masło
100 g
miód prawdziwy
0,5 szkl
mąka pszenna
400 g
proszek do pieczenia
2 łyżki
kakao
2 łyżki
smietana 18%
1 szkl
orzechy włoskie
100 g
cukier puder
4 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżki
polewa czekoladowa
1 biała

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z orzechami

Orzechy siekamy. Masło ucieramy z cukrem, cukrem pudrem, miodem i żółtkami jajek. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika i śmietanę. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Masę przekładamy do formy nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy piernik i polewamy wierzch polewą białą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.05.2012 10:23
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak