Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z pieczarkami i żółtym serem

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
2 szt
pieczarki
200 g
żółty ser
200 g
sól i pieprz
do smaku
jajko
2-3 szt
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z pieczarkami i żółtym serem

Piersi umyć i osuszyć.
Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy.
Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.
Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.
Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.
Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 27.03.2012 21:10
Super potrawa.
agabi
agabi 10.01.2012 11:18
wygląda bardzo ładnie, może jutro wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak