Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Kroki postępowania
Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w półokręgi. Podsmażyć na patelni na łyżeczce oleju. Zdjąć z ognia i trochę przestudzić.
Teraz rozłożyć na lekko podpieczonym placku.
Na to ułożyć troszkę papryki i kiełbasy pokrojonej w małe kawałki, podsypać odrobiną kukurydzy.
Roztrzepać jajko ze śmietaną, solą i pieprzem- masę tę nałożyć kleksami na farsz. Między masę śmietanowo jajeczną miejscami zrobić kilka kleksów z pomidorowego sosu.
![Krok 1 - PLACEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-z-ciasta-francuskiego1-2.jpg)
Piec w piekarniku nagrzanym 180-200 st. C jakieś 25 - 30 minut (po 20 minutach radzę zaglądać do piekarnika.
![Krok 2 - PLACEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-z-ciasta-francuskiego2-2.jpg)
ps. Tak naprawdę można do niego dołożyć wszystko to co zalega nam w lodówce ;)
![Krok 3 - PLACEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-z-ciasta-francuskiego0-2.jpg)