Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie koperkowym
Kroki postępowania
Polędwiczki dzielimy na sznycelki i rozbijamy je delikatnie dłonią.
![Krok 1 - Polędwiczki w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-koperkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Polędwiczki w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-koperkowym2-2.jpg)
Podsmażone polędwiczki przekładamy do garnka i zalewamy je bulionem warzywnym, na tyle, aby przykryć wszystkie kawałki mięsa - dusimy około 20 minut.
![Krok 3 - Polędwiczki w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-koperkowym3-2.jpg)
Powstałą mieszankę hartujemy małą chochelką gorącego sosu, mieszamy, dodajemy do całości i zagotowujemy.
![Krok 4 - Polędwiczki w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-koperkowym4-2.jpg)
Na koniec do sosu dodajemy posiekany koperek i dusimy całość jeszcze około 2 minut. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i słodkim sosem sojowym.
Polędwiczki w sosie koperkowym podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniaczkami i lekką surówką.
Życzę smacznego!
![Krok 5 - Polędwiczki w sosie koperkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/poledwiczki-w-sosie-koperkowym5-2.jpg)