Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy Twarogowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
jajko
2 szt.
mleko
200 ml
drożdże
10 g
twaróg
200 g
cukier
3 łyżki
rodzynki
50 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy Twarogowe

Drożdże rozetrzyj z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia. Jaja rozmieszaj z mąką, solą i rozczynem. Dodaj pokruszony twaróg i rodzynki, wymieszaj, odstaw. Kładź placki na rozgrzany olej i smaż na rumiano. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak