Przepis i sposób przygotowania na: RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ
Kroki postępowania
Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, a następnie żółtko oraz wodę. Zagniatamy szybko ciasto i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na około 60 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30-35 cm.
Ciasto przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i rozsmarowujemy na nim pastę warzywną z czosnkiem niedźwiedzim.
![Krok 1 - RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-cukinia1-2.jpg)
Następnie układamy na zakładkę, na środku ciasta plasterki cukinii, zostawiając około 2-3 cm wolnego miejsca na brzegach. Cukinie skrapiamy oliwą, lekko solimy i pieprzymy.
![Krok 2 - RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-cukinia2-2.jpg)
![Krok 3 - RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-z-cukinia3-2.jpg)