Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów leśnych - kozaków
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sos z grzybów leśnych - kozaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-z-grzybow-lesnych-kozakow1-2.jpg)
![Krok 2 - Sos z grzybów leśnych - kozaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-z-grzybow-lesnych-kozakow2-2.jpg)
![Krok 3 - Sos z grzybów leśnych - kozaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-z-grzybow-lesnych-kozakow3-2.jpg)
![Krok 4 - Sos z grzybów leśnych - kozaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-z-grzybow-lesnych-kozakow4-2.jpg)
![Krok 5 - Sos z grzybów leśnych - kozaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-z-grzybow-lesnych-kozakow5-2.jpg)
grzyby leśne | 6-7 szt dosyć dużych |
cebula | 1 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
śmietana | 3 łyżki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/4 łyżeczki |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | 1/4 łyżeczki |
woda | 750 ml |
mąka pszenna | 1 łyżka |
masło lub margaryna | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: