Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pulpetami
Kroki postępowania
Z wyrobionego farszu mięsnego formujemy pulpeciki. Dobrze jest mieć zimna wodę w miseczce, która zwilżamy dłonie (farsz mięsny nie klei się wtedy do rak).
mięso mielone | 1/2 kg |
czosnek | 2 ząbki |
cebula | 1/2 szt |
jajko | 1 szt |
parmezan | 1-2 łyżki |
natka pietruszki | 1 łyżka |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
chleb | 1 kromka |
mleko | 1/4 szkl |
pomidory w puszce | 1 szt |
makaron spaghetti | 1/3 opak |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: