Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z warzywami na cieście francuskim
Kroki postępowania
-Cukinię, dynie, paprykę pokroić w kostkę.
-Wszystkie warzywa / bez pomidorów / ugotować al dente w niewielkiej ilości wody przyprawionej do smaku przyprawą warzywną.
-Przecedzić, odsączyć i przestudzić.
![Krok 1 - Tarta z warzywami na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-ciescie-francuskim1-2.jpg)
-Foremką do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia ,a następnie wypełnić ciastem
francuskim / ciasto powinno wystawać poza brzegi foremki nawet kilka centymetrów/.
-Spód ciasta posmarować białkiem.
![Krok 2 - Tarta z warzywami na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-ciescie-francuskim2-2.jpg)
-Całość wyłożyć na przygotowane ciasto.
-Na wierzchu ułożyć pomidorki, pozostały ser i posypać ziołami.
-Brzegi ciasta nałożyć do środka, a wierzch posmarować białkiem.
![Krok 3 - Tarta z warzywami na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-ciescie-francuskim3-2.jpg)
-Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 190 st.C przez 25 minut.
![Krok 4 - Tarta z warzywami na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-ciescie-francuskim4-2.jpg)
Podawać lekko przestudzoną.
![Krok 5 - Tarta z warzywami na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-warzywami-na-ciescie-francuskim5-2.jpg)