Przepis i sposób przygotowania na: Tarteletki z kapustą z grzybami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarteletki z kapustą z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarteletki-z-kapusta-z-grzybami1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarteletki z kapustą z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarteletki-z-kapusta-z-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarteletki z kapustą z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarteletki-z-kapusta-z-grzybami3-2.jpg)
Farsz: Grzyby moczymy przez noc. Gotujemy. Cebulę drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim cebulkę. Dodajemy łyżkę mąki i podlewamy niewielka ilością wywaru z gotowania grzybów. Dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i gotujemy pod przykryciem podlewając pewien czas wywarem z grzybków. Kiedy kapusta będzie półmiękka dodajemy grzyby. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem oraz majerankiem. Porcje kapusty z grzyba,mi nakładamy na upieczony spody. Posypujemy płatkami papryki. Dekorujemy natką pietruszki.
![Krok 4 - Tarteletki z kapustą z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarteletki-z-kapusta-z-grzybami4-2.jpg)