Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie musztardowym
Wątróbka w sosie musztardowym. Do przygotowania sosu będziemy potrzebować bulion, śmietanę i słodko-ostrą musztardę czeską. Wątróbka w sosie musztardowym to smaczny przepis i może nam zastąpić od czasu do casu tradycyjną wątróbkę z cebulką.
Kroki postępowania
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błonek, obtaczamy w mące pszennej.
Cebulę obieramy i kroimy na piórka.
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości.
Gdy cebula będzie miękka, dodajemy wątróbkę, oprószamy przyprawami do smaku i dusimy 15 minut pod przykryciem.
Następnie wlewamy bulion dodajemy resztę pozostałej mąki oraz musztardę, dusimy aż sos zgęstnieje i część odparuje (około 5-8 minut).
Doprawiamy śmietaną, ale można z niej zrezygnować. Wątróbkę podajemy z ziemniakami i sałatką ze świeżych pomidorów z cebulką.
![Krok 5 - Wątróbka w sosie musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-w-sosie-musztardowym11-2.jpg)