Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dkg
olej do smażenia
cebula
mleko 1 szkl
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątróbkę oczyszczamy i myjemy. Następnie osuszamy z nadmiaru wody. Zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Obraną cebulę kroimy w pióro. Smażymy na rozgrzanym oleju. Do zarumienionej cebulki dodajemy przygotowaną watróbkę i smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak