Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
kapusta kiszona 1 kg.
cebula biała 0,5
czosnek 1 ząbek
kiełbasa 15 dag.
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z kapustą

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć.
Krok 1 - Zrazy z kapustą foto
2
Kiełbasę pokroić, dodać na patelnię do cebuli i czosnku.
Krok 2 - Zrazy z kapustą foto
3
Składniki z patelni dodać do kapusty, połączyć razem.
Krok 3 - Zrazy z kapustą foto
4
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Roztłuc. Na każdy kawałek dodać kapustę, zawinąć.
Krok 4 - Zrazy z kapustą foto
5
Zrazy obtoczyć w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Krok 5 - Zrazy z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.10.2014 15:24
lubię takie
gibli 01.10.2014 11:05
Ciekawy przepis. Jeszcze nie jadłam takiego dania, z chęcią zjadłabym ))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak