Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa po generalsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw
1,5 l
śmietana
2/3 szklanki
żółtko jajek
2 sztuki
ogórki kwaszone
3 sztuki
strąki papryki
2 sztuki
cebula
2 sztuki
kiełbasa szynkowa
150 g
masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa po generalsku

cebulę i paprykę oczyścić podsmażyć na maśle dodać obrane i pokrajane w paseczki ogórki dusić do miękkości często mieszając zalać wywarem dodać kiełbasę pokrajaną w paseczki i śmietanę zagotować połączyć z żółtkami doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak