Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa
Kroki postępowania
Pieczarki umyć, osuszyć. pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać część masła, wrzucać partiami pieczarki, obsmażyć i odparować.
![Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa79-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa80-2.jpg)
Przełożyć do garnka, zalać wodą. Por oczyścić i posiekać, marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Wrzucić warzywa do garnka. Zagotować.
![Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa81-2.jpg)
Posolić. Wsypać makaron i gotować 3 minuty.
![Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa82-2.jpg)
Po tym czasie zupę zabielić śmietanką, doprawić solą do smaku, pieprzem białym, gałką i oregano. Zagotować i zdjąć z ognia
![Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa83-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa pieczarkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-pieczarkowa84-2.jpg)