Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
krewetki koktajlowe 200 g
łosoś filet 150 g
dorsz 150 g
czosnek ząbki 2 szt
marchewka 2 szt
por 1/2 szt
kapusta włoska 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Na patelni stapiam masło i podsmażam pokrojone w plasterki warzywa, posypuję papryką oraz pieprzem. Do rondelka wlewam olej, dodaję krewetki i ząbek czosnku. Podsmażam. Do garnka wlewam ok. 2,5l wody, dodaję listki laurowe, ziele i przekładam podsmażoną włoszczyznę. Umytego pstrąga kroję na kawałki (razem z głową) i umieszczam w gotującym się bulionie. Gdy warzywa zmiękną, dodaję pokrojonego w kostkę łososia i dorsza oraz podsmażone krewetki. Teraz czas na sól, pieprz, sos sojowy oraz ząbek czosnku. Gotuję całość jeszcze 10 minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak