Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa na francuskim cieście
Kroki postępowania
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową. Wysmarować masłem, posolić, popieprzyć, posypać rozmarynem, sezamem i pokrojonym w plastry czosnkiem.
![Krok 1 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-na-francuskim-ciescie4-2.jpg)
Fasolkę szparagową blanszować (3-4 minuty), ułożyć na foli, dołożyć pomidorki przekrojone na pół w wolnych miejscach.
![Krok 2 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-na-francuskim-ciescie3-2.jpg)
Przykryć ciastem francuskim, jedną lub dwoma warstwami jeśli ktoś woli grubszy spód. Piec wg instrukcji na opakowaniu (około 10-15 minut w 200 stopniach C) do zrumienienia.
![Krok 3 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-na-francuskim-ciescie2-2.jpg)
Po wyjęciu z piekarnika położyć na talerz do góry fasolką.
![Krok 4 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-na-francuskim-ciescie1-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 5 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/fasolka-szparagowa-na-francuskim-ciescie0-2.jpg)