Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36
Oryginalnie frittata to danie włoskie, które przygotowuje się z połączenia warzyw, sera i całość zapieczona zostaje w masie jajecznej. W tym przepisie znajduje się jeszcze jeden dodatkowy składnik - makaron penne, który sprawia, że to danie jest mocno pożywne i idealne na obiad. Przygotuj to bezmięsne danie i wracając do niego zawsze, gdy brakuje Ci pomysłów na lunch, kolację lub danie główne.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-frittata-makaronowa-z-warzywami-odc.-361-2.jpg)
Do miski wybijamy jajka, mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy warzywa z patelni oraz doprawiamy ostrą papryką.
![Krok 2 - Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-frittata-makaronowa-z-warzywami-odc.-362-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku VI: Frittata makaronowa z warzywami, odc. 36 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-frittata-makaronowa-z-warzywami-odc.-363-2.jpg)