Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Cynaderki cielęce w sosie musztardowym, odc. 5
Kroki postępowania
Na patelni po cynaderkach smażymy posiekane wcześniej szalotki, następnie dodajemy pieczarki i przyprawiamy rozmarynem.
cynaderki cielęce | 500 g |
szalotka | 2 szt. |
pieczarki | 5-6 szt. |
olej do smażenia | 1 łyżka |
koniak | do flambirowania |
czerwony wermut | 150 ml |
śmietana 30% | 1/2 szklanki |
Musztarda francuska Prymat | 2 łyżeczki |
masło | 2-3 łyżki |
marchewki | 6 sztuk mini |
pietruszka | natka |
cukier | 1 łyżeczka |
Kmin rzymski mielony Prymat | |
Rozmaryn suszony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: