Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z sosem borowikowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Kluski śląskie z sosem borowikowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-slaskie-z-sosem-borowikowym6-2.jpg)
ziemniaki | 1 kg |
sól do smaku | |
mąka ziemniaczana | 25 dag |
jajko | 1 szt |
borowiki | 25 dag |
cebula | 1 szt |
woda | 1,5 szkl |
sól i pieprz | do smaku |
masło | 1 łyżka |
śmietana | 2 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: