Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka2-2.jpg)
Formę. blaszkę ok.20 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą lub kaszą manną.
Nieco mniej niż połowę wyrośniętego ciasta wałkujemy i wykładamy spód formy. Posypujemy mąką kukurydzianą.
Na ciasto kładziemy pokrojone w paski pomidory, pieczarki i oliwki, wszystko lekko dociskamy.
![Krok 3 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka3-2.jpg)
![Krok 4 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka4-2.jpg)
Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem z odrobiną soli i zalewy z pomidorów.
![Krok 5 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka5-2.jpg)
Całość pieczemy ok. 35-40 minut w 180 C, potem dopiekamy ok.15 minut w 160 C.
Smacznego.
![Krok 6 - Kulebiak oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kulebiak-oliwkowo-pomidorowo-pieczarkowy-z-czarnuszka6-2.jpg)