Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażone ziemniaczki w boczku

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek
12 plastry
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
miód
1 łyżeczka
ocet winny
2 łyżeczka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
papryka
1 szczypta
Sklep Prymat
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaczki w boczku

Wystudzone, ugotowane ziemniaki zawijamy w plastry boczku i spinamy wykałaczkami.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy na nią cebulę i czosnek.

Układamy na niej ziemniaki.

Smażymy na małym ogniu do zrumienienia.

W międzyczasie polewamy miodem i posypujemy pieprzem i papryką.

Przed samym końcem smażenia skrapiamy octem.

Podajemy z sosem ze śmietany i chrzanu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka4621 08.06.2012 17:08
smakowite
Andysz 02.05.2012 22:18
mniamm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak