Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tarta szpinakowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka
200 g
masło
100 g
jaja
1 sztuka
olej do smażenia
20 g
cebula
1 sztuka
szpinak mrożony
350 g
ząbek czosnku
2 sztuki
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
pomidor
1 sztuka
feta
120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szpinakowa

Z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie wykładamy formę do tarty tymże ciastem, nakłuwamy go widelcem i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy tak przygotowany szpinak na ciasto, układamy na wierzchu plastry pomidora i kostki fety. Wszystko wkładamy do gorące piekarnika na najniższy poziom i pieczemy 40 (czterdzieści) minut w temperaturze 200 (dwieście) stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 31.10.2012 12:28
Moje smaki.
wyattearp 31.10.2012 11:04
PYSZNE
ziutula
ziutula 31.10.2012 09:22
szpinak zawsze zjem
Joanna46 31.10.2012 08:31
Ładnie się prezentuje.
artur7 31.10.2012 07:16
pyszne
jasiek 30.10.2012 22:24
dobra przekaska
jasiek 30.10.2012 22:24
dobra przekaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak