Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarkada z kurczaka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuka
pieczarki 250 gram
czosnek 2 ząbek
śmietana 1 szklanka
jajko 1 sztuka
ser żółty 150 gram
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkada z kurczaka

Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i też usmażyć na złoto. Kurczaka z grzybami przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Śmietanę wymieszać z jajkiem, połową starego żółtego sera, solą, pieprzem, czosnkiem i curry, zalać mięso i posypać resztą sera.

Piekarnik rozgrzać do 180' i zapiekać aż wierzch będzie rumiany.

Przed podaniem posypać pietruszką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak